JOSEMA YUSTE, EX-MARTES Y TRECE, VISITANT DE MERCATS

Què fan els actors i les actrius quan fan teatre a una ciutat que no és la seva?. En el cas de Josema Yuste, practicant de golf que no vol anar amb els pals als seus viatges perquè és complicadíssim, camina per la ciutat en qüestió durant una hora llarga cada dia. I entra a tots els mercats que troba, li encanta xafardejar les parades. Quan està fora de casa seva també llegeix la premsa molt més del que és habitual. I despertar a un hotel ho troba fred. Tot això va dir-ho al programa L’Estand que presento a Onda Rambla –Cadena Punto Ràdio. També va explicar que les seves fires favorites són les gastronòmiques i les de mobles.

Josema Yuste em sembla una persona molt normal (gens tibat a diferència d’altres estrelles), intel·ligent i sensible. Diu que té tendència a la timidesa, amb la qual cosa quedar clar que els millors humoristes són tímids, encara que Josema no solament és humorista, és actor. Fins i tot ha participat en el doblatge d’unes quinze pel·lícules de dibuixos animats (ha doblat al geni d’Aladin, per exemple).

Josema Yuste està representant,  juntament amb Fèlix Álvarez,  l’obra “Una pareja de miedo” al Teatre Apolo de Barcelona. Acaben el dia 7 de febrer.

I Josema ja té nou projecte: “La cena de los idiotas” de Francis Veber, un clàssic que es començarà a representar ben aviat.   

Josema Yuste i Xarli Diego a L'Estand
Josema Yuste i Xarli Diego a L'Estand

 

MANEL MAYORAL, FILL DE VERDÚ

El galerista d’art i col·leccionista Manel Mayoral és una de les persones que en aquesta vida no m’han deixat indiferent. Mayoral ha estat client, i ara és amic. Manel Mayoral va néixer a Verdú (comarca lleidatana de L’Urgell). Va créixer conreant el camp i escoltant la ràdio, va ser antiquari i brocanter, i ha esdevingut un dels galeristes i col·leccionistes més importants del nostre país i de tot l’Estat espanyol.

Mayoral viu amb passió el Barça (tot el que viu ho fa amb passió) i té una col·lecció formidable d’ antiguitats de futbol. El Manel ha impulsat el Museu de Joguets i Autòmats  de Verdú.

De Manel Mayoral m’entusiasma la capacitat per fer-se a si mateix; la seva passió amb tot el que porta entre mans; les seves dots de negociant extraordinari ; la manera de comunicar; el que sempre vagi un pas per endavant dels altres i també que no es deixa impressionar pel més poderosos i en canvi és molt proper amb la gent més humil.
He viscut amb la meva feina de comunicació moments impagables al seu costat i la meva admiració queda ben palesa en aquest “El blog del bloc”. I hem rigut molt. Negociar amb ell no és senzill, i el primer preu mai és el definitiu. Una de les habilitats més domèstiques i més simpàtiques que té és “fer cares” i transmetre d’aquesta manera  alguna opinió a una tercera persona present quan ell  parla amb algú, sense que aquest “algú”se’n adoni. Bé, ho fa alguna vegada, no sempre!  L’expressivitat forma part del seus actius. Ah, i pot arribar a ser molt dur si les coses no li quadren!
Des d’aquí la meva admiració personal  per una figura irrepetible entre les moltes persones que he conegut per la meva professió. 
www.mjoguetsautomats.com
www.coleccionfutbol.com
www.artnet.com/gallery/424202586/galeria-manel-mayoral.html
 

Manel Mayoral, foto Marta Pich
Manel Mayoral, foto Marta Pich