PEPÍN TRÉ: DE L´IMPERI OTOMÀ A PUCCINI PASSANT PER GREGORIO MARAÑÓN FILLA

Pepín Tré és un humorista, actor, músic i xarlatà pop, segons pròpia definició. Ha estat dos dies actuant al Teatre Poliorama de Barcelona , a les 12 de la nit. I he rigut molt. Paco Mir de Tricicle el considera un geni, i el Paco no regala gratuïtament les les seves paraules. El show de Pepín Tré és autènticament surrealista, diferent, íntim, original... Jo crec que si t’agraden Les Luthiers, Faemino y Cansado, Tricicle... també t’agradarà Pepín Tré ( com deia el cartell anunciador). Pepín Tré és en les distàncies curtes humil, entranyable i tendre... i a més a més té talent!. Estic descobrint cançons molt originals, amb lletres especials (ell...que va començar fent cançons per omplir Lp’s de Fórmula V). El seu show és un monòleg amb tres o quatre cançons, m’entusiasma com és mou quan toca la guitarra perquè són més moviments d’un cuc de seda que d’un guitarrista....Bé, Pepín!

 

Pepin Tre i Xarli Diego
Pepin Tre i Xarli Diego

 

EL REI DE LA SOJA

He descobert fa uns mesos la llet de soja o la beguda de soja. I m’encanta! M’ha donat per això, i és millor això que altres “allós”.
He provat soja de marques i de marques blanques i tinc la meva pròpia classificació: la soja Bonpreu em sembla de nota. La del “Día” està bé, i la de Carrefour també! Ei...i també he begut Provamel de Santiveri o Alpro Soja de Central Lechera Asturiana!. He fet un màster de soja... i només em sonava del oli dels restaurants xinesos.
Segons la Vikipèdia: “És una planta herbàcia de la família de les fabàcies originària de l'est d'Àsia present a la Xina, al Japó, a Corea i a Taiwan. Actualment es cultiva en gran quantitat a tota Àsia, els Estats Units, i a l'Amèrica del Sud (Brasil, Argentina i Paraguai). Als Països Catalans la soia és present a les Illes Balears. Aquesta planta sol créixer en horts i camps de cultiu, tot i que algunes plantes silvestres poden créixer en prats i estepes.”
En català en poden dir “soja" o “soia”... proveu llet o beguda de soja (és el mateix!). Bona soia!
 

Planta de la Soja
Planta de la Soja